Saturday, November 9, 2013

Ho Chi Minh City Hari Akhir

Assalamualaikum and Ohayou Gozaimasu ...

3 Nov 2013

   Hari terakhir di HCMC ... Plan hari ini hanya di Pasar Bent Thant sahaja . Selesai breakfast kami menyusuri Pasar Bent Thant . Memang rambang mata kalau yang suka membeli belah . Tapi sensei hanya cuma mengekori kakak2 senior ... hihihihi ... Memang kita kena pandai tawar menawar kalau tidak kena potong kepalalah ... Kena rajin menjelajah untuk membezakan harga . Kalau laratlah... Sensei malas so terus aim satu kedai dan terus ajer tawar menawar ... Lebih-lebih pun setelah kakak2 kata murah barulah membeli ... hahahah .... Tak lama sensei kat Pasar Bent Than ni ... Tak larat nak tengok terus keluar ...

   Kami menyusuri kedai-kedai yang jual telekung dan baju cotton siap ... Beli untuk tambah apa2 yang kurang ... dah jenoh membeli dan menawar nak makan tengah hari .... Tapi kedai favourite kami telah penuh cause dah ada orang booked ... tak palah balik hotel dulu kemas-kemas barang dan timbang beg semua okey ... yeee ... Sebelum ke airport makan tengah hari dulu ....  Restoran sebelah hotel tapi memang bengang sikitlah restoran ni .. sangat lambat menyebabkan kami terpaksa rush ke airport ...ke airport senang ajer naik sahaja teksi Vinasun . Banyak ajer kat depan hotel ... 

   Nasihat saya kita kena gi awal sikitlah nak check in dengan Vietnam airline nie ... Lambat sungguh dan sedikit menghairankan ...Sepatutnya boleh 30kg bag tapi kauter bising2 pulak .. Nak tunjuk poyo pulak yer ... Jeleslah kot ... Punyalah orang beratur punya ramai kaunter buka 2 ajer ...menyebabkan kami lambat boarding ... Nasib baik dekat ajer Kapal terbang tu parked ... hiihihih ....

    Alhamdulillah ...semua selamat tiba di KLIA... Setelah itu rombongan beredar mengikut induk masing-masing .... Pengalaman yang amat menarik kali ini ... hahahaha... Mgkin lain kali boleh buat rombongan lagi ... Kemana lagi pulak lepas nie ye .....

Wassalam & また 

No comments:

Post a Comment